Videocamera

Sorteer

12 producten

12 producten

Filteren
Videocamera's

Videocamera's bij Colorwood

Of je nu het eerste schooloptreden van je kind wil vastleggen, aan de slag gaat als vlogger of een juist een documentaire gaat produceren, Colorwood biedt een heel scala aan diverse videocamera’s van topmerken zoals Canon, Panasonic en Sony. Het assortiment varieert van instapmodellen voor de beginner tot high end varianten voor professionals, dus er is voor ieder wat wils.

Video is booming

Viral video’s, vlogs en social influencers. Een greep uit de online video termen die alom bekend zijn. De opkomst van online video is al langere tijd gaande. Neem YouTube als voorbeeld. Voorheen werd er ‘slechts’ 48 uur aan video per minuut geüpload, tegenwoordig is dat 300 uur. Dit komt mede door de ontwikkeling van de videocamera’s. Nu zijn er zoveel verschillende modellen op de markt voor diverse doeleinden. Een paar jaar terug filmden vloggers zichzelf met een webcam, maar nu maken ze gebruik van grover geschut zoals camcorders en action cams met prachtige beeldkwaliteit. Daarnaast zijn bepaalde videocamera’s uitermate geschikt voor dagelijks gebruik, omdat ze relatief licht en klein zijn. Zo hoef je nooit een onverwacht moment te missen op beeld!

Laagdrempelig

In principe kan iedereen filmen. Je kunt met eenvoudige middelen al mooie producties kunt draaien. Je pakt je camera, zet hem aan en begint met filmen. Videocamera’s leveren op de automatische stand al mooie beelden, waardoor je echt geen professional hoeft te zijn om video’s met een hoge kwaliteit te creëren. Het is wel zo dat de inzet van betere videocamera’s, skills, externe microfoons, betere belichting en bepaalde accessoires voor een mooier resultaat zorgen.

Nabewerking

Zodra je gefilmd hebt, is je video nog niet af. Dan is het namelijk tijd voor de videobewerking. Met de videocamera kan je diverse soorten shots schieten. Het is de kunst om die samen tot een mooi geheel te editen. Er bestaan diverse soorten videobewerkingsapplicaties en -programma’s waarmee je de beelden uit de video camera kunt finetunen. Nadat alles bewerkt is, is het tijd om te exporteren en te genieten van het eindresultaat!