Sorteer

1 - 18 van 34 producten

34 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Flitsparaplu

Flitsparaplu’s

Een ander veel gebruikte lichtvormer is de flitsparaplu. Flitsparaplu’s worden niet gebruikt om de regen tegen te houden maar gebruikt om het licht te vormen en te sturen. Flitsparaplu's zijn betaalbaar, makkelijk in gebruik en eenvoudig op te ruimen. Foto paraplu’s zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. De twee belangrijkste zijn: wit doorzichtig en reflecterend elk met een eigen effect. Door gebruik te maken van verschillende soorten flitsparaplu’s ben je als fotograaf in de gelegenheid om de opname volledig naar je hand te zetten.Omdat fotoparaplu's zo betaalbaar en gemakkelijk in gebruik zijn is het ook een van de meest gebruikte lichtvormers.Na de fotoshoot kan je de paraplu eenvoudig opvouwen, opbergen en meenemen. Flits paraplu’s zijn verkrijgbaar in verschillende groottes de meeste gebruikte en verkochte maat is 80 cm.

Reflecterende paraplu’s

Reflecterende paraplu’s zijn aan de binnenkant voorzien van een reflecterende coating. Het licht wordt de binnenkant van de paraplu geflitst en teruggekaatst door de kromme vormen van de paraplu. We spreken dan ook wel over een terugschiet-paraplu.

Witte doorschijnende paraplu’s

Een andere veel gebruikte paraplu wordt ook wel de doorschiet paraplu genoemd. Je flitst je onderwerp als het ware door de paraplu heen. Dat is mogelijk omdat de paraplu gemaakt is van een semi transparant materiaal. Hierdoor ben je in staat je model of onderwerp nog egaler uitlichten, het werkt als ware net als een softbox.