Universele zoomlens

Sorteer

1 - 18 van 19 producten

19 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Universele zoomlens

Universele zoomlens

De universele zoomlens, ook wel superzoom lenzen genoemd, is een echte allrounder onder de objectieven. Het zijn lenzen die een enorm bereik hebben, van groothoek tot tele (bijvoorbeeld 18-300 mm lens) en worden voornamelijk door beginnende fotografen gebruikt. Het voordeel van de universele zoomlens is dat ze erg praktisch zijn. Door het grote bereik hoef je de lens namelijk bijna nooit te veranderen. Alhoewel de kwaliteit van dit soort objectieven steeds beter wordt, is de kwaliteit echter meestal minder dan zoomlenzen met een kleiner zoombereik.

Allerlei situaties

Universele zoomlenzen zijn zeer populair. Dat komt door de veelzijdigheid van het objectief, waardoor je met deze ene lens uit de voeten kan in allerlei situaties. Het ene moment sta je grote gebouwen te fotograferen en het andere moment een vogeltje van dichtbij. Geen gestuntel dus meer met het wisselen van de lenzen, maar direct klaarstaan in welke situatie dan ook.

Reizen en tripjes

Een universele zoomlens is een stuk kleiner en lichter dan een telelens, waardoor hij zeer geschikt is om mee te nemen op reis of een dagje weg. Bovendien hoef je niet meerdere lenzen mee te zeulen, omdat de universele zoomlens allround is. Je andere objectieven kan je dus voortaan thuislaten.

Vervorming en vignettering

Wanneer je een foto schiet in de groothoekstand is er duidelijk tonvervorming te zien. Dit betekent dat de foto boller lijkt dan de werkelijkheid. Andersom is er ook sprake van vervorming. Zoom je meer in met je universele zoomlens en dus een foto schiet in de telestand, dan is er kussenvervorming te zien. Dan zijn de hoeken van het beeld uitgerekt en het midden samengeperst. Beide optische vervormingen in je raw-bestanden zijn te corrigeren in de nabewerking.
Daarnaast verschilt de vignettering wanneer je een foto maakt uit de groothoekstand of de telestand. Vooral in de groothoek zijn de randen donkerder dan in de telestand. Ook dit is te corrigeren in een bewerkingsprogramma.

Waarom een universele zoomlens van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van lenzen. In onze winkel staan enkele honderden types lenzen klaar voor een demonstratie. Jouw objectief liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!