Groothoeklens

Sorteer

1 - 18 van 192 producten

192 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 11
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 11
Groothoeklens

Groothoek lenzen bij Colorwood

Een groothoeklens is een lens met een korte brandpuntsafstand. Een groothoekobjectief, kortweg groothoek ook wel met een anglicisme wijdhoek of breedhoek genoemd, is een lens met een grote beeldhoek, zoals de naam aangeeft, of anders gezegd is het een lens met een korte brandpuntsafstand in verhouding tot de afmeting van het opnamemateriaal De afstand tussen de sensor en lens is erg kort. Voor landschappen, interieurfotografie of groepsfoto's is dat handig.

Lenzen,de perfecte partner voor je camera

Is het nou een lens of een objectief? Officieel is het natuurlijk een objectief maar dit is tegenwoordig eigenlijk schrijftaal die je in fotobladen en advertenties van fabrikanten ziet. Bijna niemand gebruikt deze term meer in de praktijk en vrijwel iedere fotograaf heeft het over zijn of haar tele-lens of macro-lens. Vandaar dat ook wij, hoewel we beter weten, ons hierbij aansluiten en het dus over lenzen in plaats van objectieven zullen hebben. Een lens is eigenlijk slechts een, weliswaar bijzonder belangrijk, onderdeel van een objectief. Voor de volledigheid: een objectief bestaat uit een aantal verschillende types holle en bolle lenzen die uiteindelijk het gewenste effect een scherpe afbeelding leveren. Bij fabrikanten worden de lenzen in een een objectief aangeduid als elementen en het aantal hiervan varieert per type lens. Een kleine 50 mm lens bestaat vaak uit maar 8-9 elementen terwijl een zoomlens er soms wel meer dan 18 heeft. Het aantal lenselementen is overigens geen maatstaf voor de kwaliteit van een lens. Zoomlenzen hebben meer elementen dan een vast brandpunt omdat er een variabele brandpuntsafstand is maar ook om lensfouten te corrigeren. Fabrikanten gebruiken niet alleen corrigerende lenselementen, zoals sferisch geslepen lenzen, maar ook elementen van speciale glassoorten, zoals glas met een hoge brekingsindex. De hogere prijs van dit materiaal zie je onvermijdelijk terug in de prijs van de lens, maar je krijgt er ook een zichtbaar betere beeldkwaliteit voor terug.

Vergroot je mogelijkheden met extra objectieven

Geschoten van zeer dichtbij of juist veraf, vol in beweging of juist vanuit stilstand: een lens is altijd in sterke mate bepalend hoe je foto eruit komt te zien. Bij Colorwood kunnen fotografen terecht voor een zeer divers aanbod aan lenzen plus het bijbehorende deskundige advies. Wij hebben de lenzen van de camerafabrikanten zoals Canon, Nikon, Sony, Fuji, Panasonic,Olympus en Leica in voorraad. Datzelfde geldt voor de lenzen van de onafhankelijke fabrikanten als Carl Zeiss, Sigma, Tamron, Tokina en Samyang.

Belangrijke merken

De belangrijkste merken in deze categorie voor Colorwood zijn: Tamron, Sigma, Samjang en Nikon