Printers

Printers bij Cameraland

Voor de output van beelden is er keuze tussen printers een multifunctional is een combinatie van printer en vlakbed scanner en kan ook als kopieerapparaat worden gebruikt. Het prijsverschil tussen een printer en multifunctional is vaak erg klein, waardoor vaak voor de laatste wordt gekozen. Naast de printers voor A4 en groter bestaat ook de categorie compact foto printer, die uitsluitend foto's op briefkaartformaat print.

Multifunctionals

Multifunctionals hebben een maximaal printformaat A4, foto printers gaan tot A4 of A3+. Daarboven zijn er de grote professionele grootformaat foto printers met diverse uitvoerbreedtes. Compact foto printers werken vaak op basis van dye sublimation printtechniek, waarbij drie kleurlagen en een transparante beschermlaag worden aangebracht. Papier en printmateriaal worden altijd in één pakket verkocht. De overige printers werken op basis van de inkjet techniek, waarbij kleine druppeltjes inkt op het papier worden gespoten.

Inktjet printers

Voor inkjet printen worden minimaal vier kleuren gebruikt: zwart, geel, magenta en cyaan. Voor een beter nuancering van kleuren worden vaak extra kleuren toegepast. Voor optimale zwart-wit resultaten , dan worden er vaak ook verschillende grijsnuances toegevoegd. Bij eenvoudige printers en multifunctionals worden soms maar twee inkt cartridges toegepast: een voor zwart en een voor de drie kleuren. De meeste printers en multifuctionals werken echter met separate cartridges, dus voor elke kleur een aparte cardridge.

Plug en print

Veel printers zijn uitgerust met sleuven voor geheugenkaarten, zodat je rechtstreeks vanaf de kaart kunt printen. De wat luxere printers hebben een lcd-scherm waarop je de foto's kunt selecteren. Voor het printen van onbewerkte foto's is de computer dan niet meer nodig. Veel printers en multifunctionals zijn uitgerust met Wi-Fi. Het is mogelijk foto's vanuit de camera (als die Wi-Fi heeft) of vanuit een smartphone, tablet of laptop draadloos voor printen door te sturen. Zo'n printer is dan ook ideaal te gebruiken in een draadloos netwerk.

Compact foto printers

Compacte foto printers leveren alleen foto's op briefkaart formaat. Ze zijn lekker klein, je kunt ze overal gebruiken. Ze bieden een hoog gebruiksgemak, en de foto's die eruit komen zijn gewoon van fotocentrale- kwaliteit.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor Cameraland in deze categorie zijn: Canon, Brother, Epsen, Kodak en lexmark

Waarom een printer van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en alles wat er bij komt kijken. In onze winkel staan enkele tientallen types printers. Jouw printer liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan printers alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren