Macrofotografie

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Macrofotografie

Macrofotografie accessoires

Macrofotografie is een hele leuke vorm van fotograferen maar zeker geen gemakkelijke manier van fotograferen. Je kan het jezelf wel een stuk makkelijker maken door gebruik te maken van een aantal accessoires. Cameraland in Alkmaar heeft een verschillende accessoires om je macrofotografie naar een hoger niveau te tillen.

Voorzetlenzen

Een van de goedkoopste manieren om met macrofotografie aan de slag te gaan is een voorzetlens. Dit is eigenlijk een soort van loep die je op je objectief draait. Deze lenzen zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes verkrijgbaar. Van +1 tot +10

Omkeerringen

Een omkeerring is een andere goedkope oplossing voor macrofotografie. De omkeerring heeft aan de ene kant schroefdraad en aan de andere kant een camera-aansluiting. Dit stelt je in staat om je objectief andersom op de body van je camera te monteren. Wat het mogelijk maakt om je objecten van dichtbij enorm te vergroten en te fotograferen. Je hebt hiervoor wel een objectief nodig waarbij je de diafragma handmatig in kan stellen.

Tussenringen

Een andere betaalbare manier om te beginnen met macrofotografie is door gebruik te maken van tussenringen. Een tussenring is een korte, holle buis die je op de body van je camera bevestigd, waarna je er een gewoon objectief bovenop klikt. Dat kan een enkele ring zijn, maar er zijn ook setjes van drie te koop in verschillende diktes. Met een tussenringen van je eigen cameramerk kun je gewoon even goed gebruik maken van de autofocus en automatische instellingen.

Statief

Macrofotografie vanaf een statief is een stuk gemakkelijker dan vanuit de hand fotograferen. Bij de geringste beweging merk je al dat je object niet langer scherp in beeld hebt .Veel macro-onderwerpen bevinden zich laag bij de grond daarom is niet elk statief geschikt. Veel statieven hebben namelijk een minimale hoogte van rond de 50 cm en dat is voor veel onderwerpen nog veel te hoog. Er bestaan een aantal statieven waarbij de poten in een liggende stand kunnen, waardoor je meteen een stuk lager komt.

Verlichting

Je hebt meer licht nodig om het beste uit je close up fotografie te halen. Daarvoor kan je het beste een macro flitser of ringflitser voor gebruiken.