Reflectiescherm

Sorteer

9 producten

9 producten

Filteren
Reflectiescherm

Reflectieschermen

Reflectieschermen zijn samen met kleurfilters een van de meest betaalbare lichtvormers die er bestaan. Reflectieschermen schermen zijn vaak opvouwbaar waardoor ze eenvoudig op te bergen en te vervoeren zijn. Door gebruik te maken van een reflectiescherm creëer je eigenlijk een soort van extra lichtbron en het resultaat is direct zichtbaar op je onderwerp of model. Deze techniek kan gebruikt worden om schaduwpartijen in je onderwerp of model op te vullen.

Hoe gebruik je een reflectiescherm

Een reflectiescherm doet niks anders dan het licht weerkaatsen. Reflectieschermen worden gebruikt om schaduwen te creëren of in te vullen. Een belangrijk principe om rekening mee te houden is: de hoek van inval en de hoek van uitval. De hoek waarmee het licht van het scherm afkaatst is dus gelijk aan de hoek van inval. Door rekening te houden met dit principe ben je instaat om het licht te sturen en daar te laten vallen waar het nodig is.

Verschillende soorten reflectieschermen

De meeste gebruikelijke reflectieschermen zijn niet anders dan een metalen frame met een reflecterend doek er tussen. Reflectie schermen zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleur varianten: goud, zilver, wit, zwart en transparant. De twee meest gebruikte reflectieschermen zijn goud en zilver. Elke kleur heeft een ander effect, gouden reflectieschermen geven een warme zonnige gloed waarmee je een warm effect creëert. Doorzichtige schermen zijn niet zo zeer bedoeld om het licht te reflecteren maar eerder bedoeld om het licht te verzwakken. Een andere veel gebruikte kleur is zilver, zilveren reflectieschermen geven een helder licht waardoor er meer contrast ontstaat op je onderwerp of model.

Reflectieschermen en de afmetingen

Reflectieschermen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen van klein tot groot . Welke afmeting je nodig hebt hangt af van de shoot. Als je een portretfoto wil maken kan een reflectie scherm van 30 cm voldoende zijn. Wil je het hele lichaam op de foto zetten? Dan in een reflectie scherm van ongeveer 100 cm geen overbodige luxe. Ook de afstand naar je onderwerp heeft invloed op de afmeting van je scherm. Als je er verder vanaf staat heb je ook een groter scherm nodig. Een groot reflectiescherm is natuurlijk in staat meer om licht te reflecteren.