Systeemcamera

Sorteer

1 - 18 van 195 producten

195 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 11
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 11
Systeemcamera

Systeemcamera's bij Colorwood

Bij Colorwood vind je altijd een ruim assortiment aan nieuwe en tweedehands systeemcamera's. Colorwood heeft een uitgebreid assortiment systeemcamera's in verschillende prijsklassen. Een digitale systeemcamera deelt een aantal eigenschappen met een DSLR camera maar is in de meeste gevallen een stuk kleiner. Sommige modellen zijn nauwelijks groter dan een compactcamera. De kwaliteit van digitale systeemcamera's zijn zonder meer van een hoog niveau. Je fotografeert in de meeste gevallen via het lcd-scherm op de achterkant van de camera, die zijn beeld rechtstreeks van de beeldsensor ontvangt. Bij enkele luxere modellen systeemcamera's is ook een elektronische zoeker (of viewfinder) aanwezig, en in weer andere gevallen kun je er een losse elektronische zoeker op aansluiten.

Formaat van een systeemcamera

De gemiddelde digitale systeemcamera is een stuk compacter en lichter dan een spiegelreflexcamera, maar is toch in staat om de beeldkwaliteit te evenaren. Daarom zijn digitale systeemcamera's interessant voor DSLR gebruikers die ook wel eens met een lichtere uitrusting op pad willen. Ook de compact camera gebruikers die een snellere, betere camera willen zullen uitermate goed geholpen worden door te kiezen voor een systeemcamera. Bij de camera's die met een APS-C of full-frame formaat beeldsensor werken zit de grootste winst voornamelijk in de body. Wil je dat de objectieven ook extra compact zijn, dan kom je al snel uit bij een systeemcamera met een kleine beeldsensor. Zoals de Micro Four, Thirds, Olympus, Panasonic en Nikon. Een kleinere beeldsensor betekent in de meeste gevallen wel dat de beeldkwaliteit lager uit kan pakken dan bij de camera's met een APS-C of full-frame sensor, maar door de moderne sensortechniek van digitale systeemcamera's is dat verschil bijna niet te zien. Systeemcamera’s brengen eigenlijk de beste eigenschappen van de DSLR en de compact camera samen

Systeemcamera's zijn steeds sneller

Door de huidige ontwikkelingen op het gebied van de systeemcamera's is er bijna geen verschil meer met de DSLR camera's waardoor de systeemcamera steeds populairder is geworden. De scherpstelling is van oorsprong gebaseerd op contrastdetectie, maar door toepassing van speciale beeldsensoren met ingebouwde scherpstel sensoren wordt sinds enkele jaren ook fasedetectie toegepast, het systeem dat de spiegelreflexcamera zo snel maakt. Bij digitale systeemcamera's bepaalt de fasedetectie hoe er moet worden scherpgesteld, voor een snelle en trefzekere werking, zonder tijdrovend zoeken.

Objectieven en lensadapters bij systeemcamera

De winst in formaat en gewicht beperkt zich niet tot de body maar geldt ook voor de objectieven. Het aanbod is inmiddels enorm en vergelijkbaar met dat voor DSLR camera's. De diversiteit bij systeemcamera's springt er echter uit door superlichte en compacte objectieven, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Een ander groot voordeel van de systeemcamera ten opzichte van de spiegelreflex is een adapter, door middel van zo een adapter ben je ook instaat om objectieven van andere merken en systeemcamera's te gebruiken. Deze regel geldt ook voor lenzen van vele tientallen jaren oud. Er zijn zelfs adapters in omloop waarbij ook de scherpstel- en belichtingsfuncties behouden blijven. Bij de eenvoudige adapters is het noodzakelijk dat je handmatig de scherpte en belichting instelt .

Kenmerken van digitale systeemcamera's

Digitale systeemcamera's zijn te onderscheiden van andere camera's door een aantal specifieke eigenschappen. Twijfel je tussen een digitale systeemcamera en een ander soort camera? Dan kunnen de specifieke kenmerken van digitale systeemcamera's je helpen bij het maken van een bewuste keuze. Systeem camera's compacter dan digitale spiegelreflexcamera's
- hogere beeldkwaliteit dan digitale compactcamera's
- verwisselbare lenzen en gemakkelijke bediening
- hoe kleiner de beeldsensor van een digitale systeemcamera, des kleiner zijn de objectieven Digitale systeemcamera's zijn in tegenstelling tot spiegelreflexen relatief nieuw en worden nog steeds doorontwikkeld

Digitale systeemcamera's: de kosten

Een goede systeemcamera is al verkrijgbaar voor een prijs die normaal gesproken lager ligt dan een spiegelreflexcamera. Uiteraard zijn er ook systeemcamera's verkrijgbaar die in de zelfde prijs categorie zitten als de high end DSLR camera's. Eventuele kosten voor de extra lenzen en flitsers die je ook nodig hebt bij het fotograferen met een digitale systeemcamera komen hier nog bij. Deze hebben dan ook meer opties, zoals een weerbestendige behuizing of een hoge seriesnelheid. Ons advies is daarom ook om eerst goed te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Digitale systeemcamera's vergelijken: waar moet je op letten?

Het is verstandig om eerst goed na te denken over wat je zoekt, voordat je een keuze maakt uit alle leverbare digitale systeemcamera's. Wat ben je met je nieuwe digitale systeemcamera van plan? Welke opties vindt je heel belangrijk en welke mogelijkheden zie je als een extra optie? Denk daarom na over wat je verwacht op het gebied van resolutie, het kunnen maken van filmopnamen (in Full HD of 4K), het formaat van de beeldsensor, de methodes van scherpstelling, de grootte van de objectieven, het assortiment objectieven en accessoires en natuurlijk omvang en gewicht. Heb je op een rijtje welke digitale systeemcamera je voorkeur heeft? Dan is ten slotte je budget en je ervaring met bepaalde merken doorslaggevend in de keuze uit de leverbare digitale systeemcamera's.

Waarom een systeemcamera van Colorwood?

Colorwood is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van systeemcamera's. In onze winkel staan enkele honderden systeemcamera's klaar voor een demonstratie. Jouw camera liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Dit allemaal maakt Colorwood het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Colorwood biedt meer dan systeemcamera's alleen

Colorwood is de fotozaak van Nederland. Bij Colorwood hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires; we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren