Continu licht

Continu licht op camera

Continu verlichting

Studioflitsers zijn de meest gebruikte lampen bij fotografie maar door de laatste ontwikkelingen in de LED verlichting zie je ook dat er een verschuiving gaande is. Steeds meer foto- videografen kiezen voor LED continu verlichting.

Voordelen van continu licht

Het grote voordeel van continu verlichting is dat je direct kan zien wat het effect is op je onderwerp. Als je een lamp verplaatst zijn de veranderingen ook meteen zichtbaar. Continu verlichting is verkrijgbaar in drie gangbare soorten. Halogeen, TL en LED verlichting de laatste twee soorten zijn het populairst.

TL continu verlichting of LED continu verlichting?

TL verlichting is relatief goedkoop, maar heeft als nadeel dat je de kleurtemperatuur niet in kan stellen en dat de de lichtopbrengst alleen te regelen is door lampen aan of uit te zetten. LED continu verlichting heeft de laatste jaren een enorme ontwikkelen door gemaakt en is daarom steeds populairder aan het worden. De kleurtemperatuur is net als je de lichtopbrengst instelbaar. Een ander groot voordeel van LED continu verlichting is dat er geen warmte vanaf komt. Wat erg prettig is als je werkt met een model. Ook steeds meer videografen kiezen voor LED continu verlichting. Omdat LED verlichting niet warm wordt is er ook geen ventilator nodig die een storend geluid veroorzaakt.

Het gebruik van continu verlichting

Continu verlichting wordt veel gebruikt tijdens het filmen en bij product- en portretfotografie. De lampen staan op een statief en zijn uit te breiden met verschillende accessoires. Door gebruik te maken van accessoires ben je in staat om de lichtopbrengst te veranderen en te sturen. Nog geen geschikte set gevonden of heb je nog een paar vragen voor ons? Dan ben je van harte welkom in onze winkel in Alkmaar waar onze collega fotografen je graag helpen met het maken van de juiste keuze.