Studioverlichting

Sorteer

1 - 18 van 253 producten

253 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 15
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 15
Studioverlichting

Studioverlichting

Als fotograaf wil je graag de volledige controle over het licht en de omgeving. Daarom vinden veel fotografen het fijn om gebruik te maken van een studio inclusief studio verlichting. Voordat je studiolampen gaat kopen, moet je jezelf een eerst een paar vragen stellen. Hoeveel licht heb ik nodig? Hoe ga ik me model of onderwerp belichten? Voor een dramatisch effect heb je aan één lamp genoeg maar in de meeste gevallen zal je twee of meer lampen nodig hebben. Door te kiezen voor drie lampen heb je direct veel mogelijkheden en ben je in staat alle belangrijke schaduwen in te vullen. Als je berekend hebt hoeveel lampen je nodig hebt moet je na gaan denken over de opstelling. Een opstelling met twee lichtbronnen is een goed uitgangspunt. Je gebruikt één lichtbron als hoofdlamp. Je tweede studiolamp kan je op verschillende manieren inzetten, bijvoorbeeld als invullicht of achtergrondlicht.

Welke studio lamp kan je het beste gebruiken?

Er is geen beste studiolamp en er zijn veel verschillende soorten studiolampen om uit te kiezen. De twee belangrijkste verschillen zijn continu verlichting en flitslicht. Een duidelijk voordeel ten opzichte van een studioflitser is dat je bij continu verlichting direct kan zien wat het effect is op je onderwerp. Speedlights zijn een goede optie voor fotografen die binnen en buiten de studio werken. Omdat speedlights kleine, draagbare lichtbronnen zijn en werken op batterijen kan je ze overal gebruiken. De lichtopbrengst en mogelijkheden van de een goedkope lamp is niet te vergelijken met de licht opbrengst en instelmogelijkheden van duurdere studio verlichting. Voor de beginnende en enthousiaste hobby fotograaf zijn er een paar heel betaalbare startersets te koop. Ben je een gevorderde fotograaf dan zal je niet geholpen zijn met een starterset en loop je al snel tegen de beperkingen aan.

Studio accessoires

Naast de verlichting zijn er nog ontelbare accessoires te koop die je als fotograaf de mogelijkheid geven het licht helemaal naar je hand te zetten. Denk bijvoorbeeld aan statieven, achtergronden en filters. Maar er bestaan ook een heleboel lichtvormers waarmee je de hardheid en de verspreiding van het licht kan bepalen. Lightshapers zoals: softboxen, beauty-dishes en paraplu’s.