Fisheye lens

Sorteer

1 - 18 van 19 producten

19 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Fisheye lens

Fisheye lenzen bij Colorwood

Een fisheye-lens of fisheye of visooglens is een objectiefstelsel met een korte brandpuntsafstand. Op een fotocamera geeft de lens een sterke groothoekwerking en een karakteristieke tonvormige vertekening. Het vervormde beeld is enigszins vergelijkbaar met het gereflecteerde beeld in een kerstbal. Een foto gemaakt met een fisheye-objectief maakt een sterk vertekende indruk, terwijl een rectilineaire foto normaal overkomt. Toch geeft onze ooglens hetzelfde perspectief als een fisheye-lens. De beeldweergave wijkt af van de weergave door de meer gebruikelijke rectilineaire groothoek- en supergroothoekobjectieven.

Lenzen,de perfecte partner voor je camera

Is het nou een lens of een objectief? Officieel is het natuurlijk een objectief maar dit is tegenwoordig eigenlijk schrijftaal die je in fotobladen en advertenties van fabrikanten ziet. Bijna niemand gebruikt deze term meer in de praktijk en vrijwel iedere fotograaf heeft het over zijn of haar tele-lens of macro-lens. Vandaar dat ook wij, hoewel we beter weten, ons hierbij aansluiten en het dus over lenzen in plaats van objectieven zullen hebben. Een lens is eigenlijk slechts een, weliswaar bijzonder belangrijk, onderdeel van een objectief. Voor de volledigheid: een objectief bestaat uit een aantal verschillende types holle en bolle lenzen die uiteindelijk het gewenste effect een scherpe afbeelding leveren. Bij fabrikanten worden de lenzen in een een objectief aangeduid als elementen en het aantal hiervan varieert per type lens. Een kleine 50 mm lens bestaat vaak uit maar 8-9 elementen terwijl een zoomlens er soms wel meer dan 18 heeft. Het aantal lenselementen is overigens geen maatstaf voor de kwaliteit van een lens. Zoomlenzen hebben meer elementen dan een vast brandpunt omdat er een variabele brandpuntsafstand is maar ook om lensfouten te corrigeren. Fabrikanten gebruiken niet alleen corrigerende lenselementen, zoals sferisch geslepen lenzen, maar ook elementen van speciale glassoorten, zoals glas met een hoge brekingsindex. De hogere prijs van dit materiaal zie je onvermijdelijk terug in de prijs van de lens, maar je krijgt er ook een zichtbaar betere beeldkwaliteit voor terug.

Vergroot je mogelijkheden met extra objectieven

Geschoten van zeer dichtbij of juist veraf, vol in beweging of juist vanuit stilstand: een lens is altijd in sterke mate bepalend hoe je foto eruit komt te zien. Bij Colorwood kunnen fotografen terecht voor een zeer divers aanbod aan lenzen plus het bijbehorende deskundige advies. Wij hebben de lenzen van de camerafabrikanten zoals Canon, Nikon, Sony, Fuji, Panasonic, Olympus en Leica in voorraad. Datzelfde geldt voor de lenzen van de onafhankelijke fabrikanten als Carl Zeiss, Sigma, Tamron, Tokina en Samyang.

Wat zijn lenzen?

Een spiegelreflex of systeemcamera is niet compleet zonder een goede lens. Door te kiezen voor bepaalde lenzen, bepaal je de scherpte, het contrast en de kleurweergave van je foto maar ook het perspectief en de scherptediepte. In feite zijn lenzen essentieel voor de kwaliteit en compositie van jouw foto’s. Een haarscherpe foto van een prachtige bloem (macro lens), het interieur van een historisch gebouw (groothoek lens), een mooi portret of een bijzonder dier tijdens een safaritrip (tele lens): er zijn veel soorten lenzen die bij de verschillende situaties passen waarin jij graag fotografeert.

Tweedehands lenzen

Colorwood biedt het grootste assortiment aan tweedehands objectieven. In elke prijsklasse en van elk merk en type. Omdat de ontwikkelingen bij lenzen lang zo hard niet gaan als bij de camera's zelf is een lens van 10 jaar geleden nog steeds prima te gebruiken. En omdat deze als tweedehands natuurlijk veel minder kost kun je in een veel hogere klasse kijken dan hetzelfde budget je normaal gesproken zou kunnen bieden. Neem eens een kijkje bij onze tweedehands lenzen

Belangrijke merken

De belangrijkste merken in deze categorie voor Colorwood zijn: Tamron, Sigma, Lens baby en Leica

Waarom een objectief van Colorwood?

Colorwood is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van lenzen. In onze winkel staan enkele honderden types lenzen klaar voor een demonstratie. Jouw objectief liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Colorwood biedt meer dan lenzen alleen

Colorwood is de fotozaak van Nederland. Bij Colorwood hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren!