Sorteer

1 - 18 van 78 producten

78 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Cinema lens

Cinema lens

Een cinema lens, ook wel een cine lens genoemd, is speciaal ontworpen om aan de specifieke eisen te voldoen van de industrie voor digitale hoge resolutie filmproductie. Ze registreren continue beweging en bieden uitzonderlijke videokwaliteit, waardoor ze ideaal zijn voor bioscoop producties. Een echte cinema lens is superieur aan fotolenzen wat betreft ontwerp, functies en constructie.

Functies en kenmerken

Een cinelens lijkt dan wel op andere lenzen, maar ze hebben zeer onderscheidende fysieke en optische kenmerken. Filmmakers kiezen niet voor niets voor een cine lens.

Design

Qua uiterlijk zien cinelenzen er absoluut serieuzer uit dan professionele fotolenzen dankzij de externe markeringen en handmatige afstelringen voor diafragma, zoom en focus. Daarnaast zijn cine lenzen gebouwd voor zwaar gebruik. Ze hebben een duurzame, volledig metalen behuizing waardoor ze in zelfs de zwaarste weersomstandigheden gebruikt kunnen worden. Ze zijn ook merkbaar groter en zwaarder en worden geleverd in een standaard of vaste diameter, omdat de shooter hierdoor met elke lens een breed scala aan accessoires (en zelfs camera's) kan gebruiken.

Precieze focus control

Een van de beste en belangrijkste kenmerken van een cinema lens is de mogelijkheid om de focus op bewegende onderwerpen te houden of de focus probleemloos van het ene onderwerp naar het andere te verplaatsen. Bewegende onderwerpen in een filmscène worden scherpgesteld door de focusring langzaam te draaien en het onderwerp ‘te volgen’. Een cine lens heeft een focusring met duidelijk zichtbare markeringen en harde stops aan het begin en aan het einde. Dit maakt het veel gemakkelijker om elke keer nauwkeurig en vloeiender scherp te stellen, zelfs zonder de hulp van een follow focus systeem.

Licht- en diafragma

Cine-lenzen hebben ringen met T-stop markeringen (in tegenstelling tot f-stops) die je de exacte maat geven van de hoeveelheid licht die daadwerkelijk door de lens gaat, in plaats van hoe breed de lensopening is. Deze functie biedt een uiterst precieze handmatige bediening van de belichting en stelt u in staat om uw belichting in elke scène te handhaven, ongeacht het weer en de belichting van de omgeving.

Interne zoom

Zoals met de meeste professionele lenzen, kunt u in- en uitzoomen met de cinelens door de zoomring op de behuizing ervan te draaien. Het wordt echter niet groter of verandert in lengte omdat het de brandpuntsafstand intern aanpast. Dit biedt veel gemak voor filmmakers, vooral als hun camera rig op stabilisatiesystemen staat die door een kleine verandering in brandpuntsafstand uit balans kunnen worden gebracht.

Uitzonderlijke optische kwaliteit

De optische kwaliteit van een lens is sterk afhankelijk van het glas. De optische prestaties van een cinelens en een premium fotografie lens zijn onder normale film omstandigheden vergelijkbaar. Zodra er sprake is van lastiger licht, dan blinkt de cinemalens daarin uit. Cinelens glas maakt het mogelijk om opnamen te maken bij moeilijke lichtomstandigheden, zoals in direct zonlicht.
Een cine-lens is ook gebouwd om volledige scherpte over het frame te garanderen (zelfs in hoeken). Ze verminderen of elimineren ook chromatische aberraties, tonvormige vervorming en vignettering, die allemaal zeer opvallen in video. Daarnaast produceren cine lenzen ook prachtige onscherpe vervaging (bokeh) en aantrekkelijke lichtfakkels in combinatie met een geringe scherptediepte.

Hoge waarde en prijs

Een nadeel van cine lenzen is dat ze relatief erg duur zijn. Hoogwaardige cinema lenzen kunnen wel duizenden euro’s kosten. Er zijn echter meer betaalbare opties, zoals een pseudo-cinelens of zelfs een cine-mod fotolens, die in feite digitale fotolenzen zijn die een aantal functionaliteiten van cine-lenzen bieden en kunnen worden gebruikt op DSLR's, spiegelloze en compacte filmcamera's.

Waarom een cine lens van Cameraland?

Cameraland, de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland, heeft een uitgebreid assortiment aan cinelenzen van merken als Canon, Samyang en Tokina. Bekijk het assortiment cinelenzen online bij ons in de webwinkel.