Global Shutter: Maak kennis met de Sony A9 III

Global Shutter: Maak kennis met de Sony A9 III

Global Shutter: Maak kennis met de Sony A9 III
Sony introduceert vandaag de baanbrekende nieuwe Alpha 9 III (α9 III) uitgerust met 's werelds eerste full-frame Global Shutter beeldsensor. Deze indrukwekkende nieuwe global shutter full-frame beeldsensor geeft de mogelijkheid om beelden te schieten met een burst tot 120 frames per seconde zonder vervorming of black-out. Deze innovatieve sensor in combinatie met Sony's meest geavanceerde AF-systeem tot nu toe - AI autofocus met tot 120 AF/AE focusberekeningen per seconde - en de mogelijkheid om de flitser te synchroniseren in alle opnamesnelheden, maakt dat de α9 III een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor professionele fotografen biedt. ​​ ​De Alpha 9 III is een mijlpaal voor Sony's imaging business. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de behoeften en eisen van professionele fotografen en elke update op deze camera - van de sensor en het formaat tot de knopindeling en menufuncties - is toegepast om specifieke verzoeken en feedback van onze imaging community tegemoet te komen. Met de nieuwe FE 300mm F2.8 G Master lens - 's werelds lichtste telelens met groot diafragma, kunnen creators nóg meer dynamische beelden vastleggen.

FULL-FRAME GLOBAL SENSOR
Betreed een nieuw tijdperk van fotografie met de Alpha 9 III, voorzien van een nieuw ontwikkelde Exmor RS™- beeldsensor, 's werelds eerste full-frame gestapelde 24,6 MP CMOS- sensor met een Global Shutter. Geen vervorming meer in snel bewegende scènes. Deze geavanceerde technologie garandeert perfecte opnames, zelfs in video. Maak hoogwaardige 4K 120fps video's zonder crop, waardoor precieze hoekvoorbeelden mogelijk zijn. Met 6K oversampling levert het uitzonderlijke 4K-beeldkwaliteit.

LEG ALLE VLUCHTIGE MOMENTEN VAST
Blackout-vrije continu- opnamen tot wel 120 fps, zorgen ervoor dat er geen gemiste opnames meer zijn. Dankzij de AI- verwerkingseenheid wordt elk onderwerp herkend en met verbluffende precisie vastgelegd. Bovendien stelt de nieuwe vooropnamefunctie en de burst-continu-opnamemodus je in staat om ofwel de framesnelheid te versnellen of de actie vast te leggen voordat je de ontspanknop indrukt, terwijl je toch de mogelijkheid behoudt om in RAW te fotograferen

SNELSTE EN MEEST NAUWKEURIGE AUTOFOCUS TOT NU TOE
Naast de uitzonderlijke op AI gebaseerde AF van Sony, detecteert deze camera nu de ogen van onderwerpen vanaf een afstand, wat extra tools biedt aan professionals om compromisloos scherpe opnames te maken. Bovendien is het gekoppeld aan een EVF met 9,44 miljoen dots en snelle verversingssnelheden, waardoor uw onderwerpen altijd scherp blijven, ongeacht hoe dynamisch de scène is. Ervaar scherpere, helderdere focus die verder gaat dan jouw verwachtingen.

BLIKSEMSNELLE OPNAMES
Voor het eerst kun je een duizelingwekkende sluiter snelheid ervaren van 1/80.000 seconde, waardoor je momenten kunt bevriezen die jouw oog niet kon waarnemen. Bovendien is de flitssynchronisatiesnelheid verbeterd om elke gewenste sluitertijd te evenaren. Ontketen jouw creativiteit in portretfotografie, zelfs bij daglicht

HET ULTIEME PROFESSIONELE GEREEDSCHAP
De Sony A9 III is zorgvuldig ontworpen met professionals in gedachten, met de nadruk op zowel comfort als uitvoeringssnelheid. Deze camera biedt een robuust en duurzaam ontwerp van de behuizing, voorzien van een nieuwe grip voor verbeterde hanteerbaarheid. Met een 4- assig multihoekig scherm, nieuwe aanpasbare knoppen en verbeterde connectiviteit, is het ontworpen om te voldoen aan de eisen van professionele fotografen.

WAT IS EEN GLOBAL SENSOR?
Een global sensor of global shutter sensor is een beeldsensor die in staat is om alle pixels op het oppervlak van de sensor gelijktijdig bloot te stellen en vast te leggen. Dit betekent dat alle pixels op de sensor op hetzelfde moment de lichtinformatie vastleggen, dit in tegenstelling tot een "rolling shutter" sensor waarbij de pixels in sequentie worden belicht. Bij een rolling shutter-sensor wordt de scène van boven naar beneden of van links naar rechts gescand, terwijl bij een global sensor alle pixels tegelijkertijd de belichting ontvangen en vastleggen. Het belangrijkste kenmerk van een global shutter sensor is dat deze ideaal is voor het vastleggen van snel bewegende objecten en het minimaliseren van vervormingen in situaties waarbij snelle bewegingen plaatsvinden. Bij camera's met rolling shutter-sensoren kan het voorkomen dat objecten die zich snel verplaatsen vervormd lijken te zijn, doordat ze in de loop van de tijd op verschillende posities worden vastgelegd. Global shutter sensoren voorkomen dit probleem door alle informatie tegelijk vast te leggen.

VOORDELEN VAN GLOBAL SENSORS ZIJN ONDER ANDERE:
Minder vervorming bij snelle bewegingen: Rolling shutter-sensoren kunnen vervormingen veroorzaken bij snel bewegende onderwerpen, terwijl global sensors de bewegingen nauwkeuriger vastleggen. Verbeterde prestaties bij weinig licht: Global sensors zijn vaak beter in staat om in omstandigheden met weinig licht details vast te leggen omdat ze alle lichtinformatie tegelijk kunnen verzamelen. Geschikt voor flitsfotografie: Global sensors zijn ook gunstig voor flitsfotografie, omdat ze de flits gelijktijdig met alle pixels kunnen synchroniseren, wat resulteert in een gelijkmatige belichting van het onderwerp. Geschikt voor video: Bij video-opnamen kunnen global sensors minder "jelly effect" vertonen, dat wil zeggen minder vervormingen bij snelle camerabewegingen.Colorwood Photo
Fotograaf

Bij Colorwood gaan we voor beleving. Fotografie is méér dan apparatuur, méér dan camera's. Wij houden van beeldmakers. Onderscheidend door onze service zijn wij dé beeldspecialist voor professionals."