De nieuwe Sony A6700

Sony lanceert de nieuwe A6700

Sony lanceert de nieuwe A6700
Het vlaggenschip in de APS-C lijn van Sony heeft de hoogwaardige sensor uit videocamera FX30. Samen met zijn krachtige sensor en processor brengt de Sony a6700 een sterke reeks professionele videofuncties uit de Cinema Line-serie naar content creaters en beginnende filmmakers.


De A6700

De Sony A6700 is een compacte combinatie van Sony's Cinema Line-innovaties, de weergavekwaliteit van stilstaande beelden uit de α-serie en vorderingen in AI-gebaseerde herkenningstechnologie. De A6700 APS-C systeemcamera stelt krachtige en veelzijdige beeldmogelijkheden in handen van ambitieuze content creaters. Aangedreven door de combinatie van een 26.0MP back-illuminated Exmor R CMOS-sensor en de BIONZ XR-processor, weegt de camera niettemin minder dan zijn voorganger, wat resulteert in een zeer draagbare camera die in staat is om ongestoord 11 fps continu foto's te maken of UHD 4K-video oversampled vanuit een 6K-resolutie.

26.0MP EXMOR R CMOS-SENSOR EN BIONZ XR-PROCESSOR

Het geavanceerde beeldvormingssysteem van de Sony A6700 wordt aangedreven door de 26 MP APS-C Exmor R CMOS-sensor en BIONZ XR-processor. Dit is een combinatie geïntroduceerd in de FX30 Digital Cinema Camera die in staat is tot 10-bits UHD 4K-beelden met maximaal 120 fps of een continue opnamesnelheid van 11 fps met AF en AE en tot 59 gecomprimeerde RAW beelden in bursts. De introductie van de back-illuminated structuur in de sensor van de camera geeft deze een hogere resolutie zonder in te boeten aan gevoeligheid. Met een ISO-bereik van 100-32.000, dat uitbreidbaar is tot ISO50-102.400 bij het maken van foto's, biedt de camera prestaties bij weinig licht met minimale ruis en een dynamisch bereik van meer dan 14 stops.

AI-AANGEDREVEN AUTOFOCUS

De AI Processing Unit van de Sony a6700 biedt tal van verbeterde mogelijkheden voor de autofocus- en beeldstabilisatiesystemen van de camera, waardoor een soepele bediening en helderheid wordt gegarandeerd, ongeacht de opnameomstandigheden. De 759 fasedetectiepunten van de camera, die 93% van het beeldgebied beslaan, zijn verbeterd met AI-aangedreven onderwerpherkenning en real-time tracking. Andere autofocusfuncties zijn onder meer focusbracketing in maximaal 299 beelden met opeenvolgend verschoven focuspunten, focusnauwkeurigheid bij weinig licht tot EV -3.0, focus-breathing-compensatie, autofocushulp, focusmapping en focuspeaking tijdens autofocus. Bovendien herkent en volgt de AI-verwerkingseenheid onderwerpen bij het opnemen van video, waardoor de snelheid en gevoeligheid van de tracking kunnen worden aangepast, automatisch bijsnijden om op een onderwerp scherp te stellen, aanraakaanpassing van het gevolgde onderwerp en aangepaste framinglocatie.

CINEMATIC VIDEO IN UHD 4K

 • Full pixel readout van de 6K-sensor zorgt voor hoogwaardige UHD 4K-video, met ongeveer 2,4x de gegevens die nodig zijn voor 4K-video, waardoor moiré en aliasing worden geminimaliseerd.

 • UHD 4K-opnamen zijn mogelijk met framesnelheden tot 120p en full HD-opnamen tot 240p, met volledige 1:1 pixel readout zonder binning.

 • Neem op in 10-bits 4:2:2 met behulp van geavanceerde XAVC HS- en XAVC S-I-formaten voor consistente prestaties en kwaliteit bij bitrates tot 600 Mb/s.

 • Neem meer dan twee uur op in 4K 30p, of meer dan 40 minuten in 4K 60p op een kaart van 128 GB

 • Met de Slow & Quick (S&Q)-modus kunnen fotografen 4K-video vastleggen met gespecificeerde stappen tussen 1-120 fps en Full HD tussen 1-240 fps, afhankelijk van het formaat. Met deze instellingen kun je zowel de actie vertragen als een langzaam bewegende scène versnellen.

 • S-Cinetone kan worden gebruikt om duidelijke kleuren en een gezond ogende huidskleurweergave te leveren, gebaseerd op technologie van de professionele Cinema Line-camera's, zoals de VENICE. Dit kleurprofiel biedt natuurlijke middentonen, zachte kleuren en vooral goed gecontroleerde hooglichten.

 • De S-Log3 en S-Gamut3.Cine Gamma Curves zorgen voor een dynamisch bereik van meer dan 14 stops en zorgen voor meer postproductieflexibiliteit, inclusief het matchen van video van andere Sony Cinema Line-camera's.

 • Creatieve looks kunnen in het opgenomen beeldmateriaal worden ingebakken om tijdens de opname een specifieke sfeer te creëren en de noodzaak voor bewerking te minimaliseren.
 • Apple ProRes RAW en Blackmagic RAW

 • Door de gebruiker gemaakte LUT's en presets kunnen worden ingesteld voor het nauwkeurig monitoren van beeldmateriaal of het vooraf bekijken van een specifieke look tijdens het fotograferen en kunnen worden toegepast op de monitor, EVF of HDMI-uitgang van de camera.

 • De camera ondersteunt instant time-lapse-instellingen met framerate, opname, licht en intervalaanpassing.Geplaatst in:
Colorwood Photo
Fotograaf

Bij Colorwood gaan we voor beleving. Fotografie is méér dan apparatuur, méér dan camera's. Wij houden van beeldmakers. Onderscheidend door onze service zijn wij dé beeldspecialist voor professionals."